SU SONDAJI YAPIM HİZMETİ

SU SONDAJI NEDEN YAPILIR

Suya Fazla ihtiyaç duyulan yerlerde aşırı su fiyalarından kurtulmak için genellikle Su sondajı yapılması tavsiye edilir.

Yer altı sularına Sontaj Yaparak Ulaşılması ve Pompa vasıtası ile suyun yukarıya çıkartılarak depolanması veya direk kullanılması sağlanır böylelikle şebeke suyuna göre daha ekonomik olarak su tedarik edilmesi sağlamış olur 

SONDAJ KUYUSU TEMZİLİĞİ

SONDAJ KUYUSU TEMİZLİĞİ NEDEN & NASIL YAPILIR 

Sondaj kuyuları çalıştığı sürede gözeneklerinden süzülerek gelen yer altı suları su ile gelen malzemeler ile gözeneklerin tıkanmasına ve kuyu veriminin azalmasına sebep olur.

Kuyu verimini arttırmak için sondaj kuyusunun içine çamuru ve tortuyu yukarı çıkartmak için gerekli kimyasallar ile beraber Komprasörle basınçlı hava ile kuyu tabanı karıştırılır ve hava basıncı yükseltilerek tabandaki karışan çamurlu suyun hava basıncıyla yukarı çıkması sağlanır ve kuyu tabanındaki malzemeler yukarı atılır.

KESON KUYU TEMİZLİĞİ NEDEN YAPILIR

KESON KUYUSU TEMİZLİĞİ NEDEN & NASIL YAPILIR 

Keson , Geniş çaplı ve Eşme kuyularda gözeneklerden gelen malzemeler ve kuyu dışından gelen malzemeler zaman içinde kuyu tabanını doldurarak kuyu metrajının düşmesine sebep olur.

Kuyu temizliği sırasında kuyu içine giren personel ile kuyu tabanındaki kum çakıl ve pislikler yukarıya çıkartılarak kuyu temizliği yapılır.